Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2007 22:45 - Диета за кандидат татковци
Автор: bgtrener Категория: Спорт   
Прочетен: 1662 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2009 15:01


image


Диета за кандидат татковци

статията е от сайта   www.biberonbg.com

При планиране на бебе диетата е много важна, тъй като храната има директно влияние върху потентността на спермата. Проучвания показат, че нездравословното хранене и честото приемане на алкохол могат да понижат качеството и количеството на спермата, правейки зачеването по-трудно. Понеже безплодието е толкова проблем за мъжете, колкото и на жените, любовта Ви към заведенията за бързо хранене може да пламне отново, след като бременността на партньорката Ви се подтвърди. Зачеването не е единствената причина за да преминете към здравословен начин на живот. Иследвания показват, че татковци които пият много през месеца, предшестващ зачеването, имат бебета, които се раждат с по-ниско тегло от останалите. Ако едно бебе се роди със значително поднормено тегло това може да окаже влияние върху здравето му през целия живот.

Една зравословна диета би увеличила шансовете за зачеване на дете.

Каква би била подходящата диета за кандидат бащите?

Най-общо тя трябва да е балансирана, разнообразна и питателна. Кандидат татковците трябва да обърнат специално внимание на:

  • Храни, богати на витамин С, който редуцира риска от увредане на спермата. Водна чаша портокалов сок съдържа 124 мг. от него. Стремете се да приемате поне 60 мг. дневно и около 100 мг. ако пушите.
  • Включете повече цинк във Вашата диета, най-малко от 12 до 15 мг. дневно. Различни проучвания показват, че дори краткотрайният дефицит в организма може да намали семеобразуването и нивата на тестостерон. Подходящ източниц на цинк са тъмното пилешко месо (2,38 мг. на 85 гр. месо), говеждо месо (45 мг. на 85 гр. месо).
  • Увеличете приема на калции и витамин D. Изследвания проведени от университета Уисконсин, САЩ показват, че приемането на 1000 мг. калции и 10 микрограма витамин D дневно би могло да повиши плодовитостта на мъжа. Източници богати на калции са нискомасленото прясно мляко (414 мг в една водна чаша) и киселото мляко. Витамин D ще намерите в млякото (2 мг на водна чаша) и сьомгата.
  • Спрете консумацията на алкохол. Докато приемането на алкохол в малки количества се приема за безопастно, проучвания показват, че ежедневната консумация на вино, бира или спиртни напитки понижава нивото на тестостерон, намалява броя на сперматозоидите и увеличава броя на анормалните сперматозоиди в семенната течност.

Кои други фактори оказват влияние на плодовитостта?

  • Най-опастните са: джакузита, сауни и тесни, прекалено прилепнали дрехи. Тестисите функционират най-добре на студено. "Момчетата" са най-щастливи при температура от 34,5 до 36 градуса C, което е няколко градуса по-ниска от нормалната температура на тялото. Тесните дрехи могат да "прегреят" тестисите и да намалят спермообразуването.
  • Велосипедните седалки. Импотентността може да бъде неочакван и стряскащ страничен ефект от карането на велосипед. Проучване проведени от университета на Южна Калифорния показва, че постоянния натиск навелосипедната седалка върху слабините може да увреди артерии и нерви. За да предотвратите този проблем, периодично се повдигайте от седалката когато карате на дълги растояния. Незабавно посете лекар, ако почуствате болка или се появят проблеми с ерекцията след каране на велосипед.
  • Груби спортове като футбол, хокей, ръгби, езда и дори секс. Опастността тук е от травма, която уврежда гениталиите. Това може да намали спермообразуването или еякулацията. Когато тренирате за "Олимпиадите" в спалнята просто запомнете, че нежността е най-доброто решение, ако целта Ви е бебе.
  • Стрес. Проучвания на Факултета по физиология на медицинския колеж в Охайо пойказват, че дори минималния стрес може да понижи нивата на тестостерон и спермообразуването. Една обикновена почивка може да увеличи Вашата потентност.
  • Опасна работна среда. Излагане на радиация и химикали може да увреди спермата, да намали броя на жизнеспособните сперматозиди и да причини генетични увреждания при децата. Ако Вие сте изложени на такъв вид опасности, би трябвало да помолите за временно преместване на друга работа.
  • Лекарства. Питайте Вашият лекар за сексуалните странични ефекти на всяко изписано лекарство, което вземате. Много лекарства, включително и тези за регулиране на кръвното налягане, за колит, дори тези за бактериални инфекции могат да причинят проблеми с плодовитостта.
  • Спрете цигарите. Нуждаете ли се от още една причина? Текущи проучвания потвърждават, че мъжете пушачи имат по-малко сперматозоиди в тяхната семенна течност. Разделянето с този навик сега може да помогне на Вашето семейство по-късно. Пасивното пушене е опасно за Вашата пертньорка и нероденото Ви дете.
По материали на The National Women"s Health Information Center (NWHIC)

BGTop - най-добрата класация за сайтове!
 

image

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

ФИТНЕС, отслабване, ДИЕТА


Тагове:   диета,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!