Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2008 20:19 - Как да се преборим с глада по време на диета?
Автор: bgtrener Категория: Спорт   
Прочетен: 4143 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2009 14:03


image
Проблема с понасянето на глада не е от вчера. Понякога наистина е нужна страхотна воля за да се устои на една диета, особено ако тя е от тези модерните, дето трябва за седмица да се постигнат чудеса. Но има няколко неща, които ще ви помогнат:

1. Топла вода. Чаша топла вода 30 мин. преди ядене и по всяко време когато започнете да мислите само за храна. Водата не трябва да е гореща, около 40 градуса е достатъчно.

2. Краставица или зеле. Тези зеленчуци поради малкото калории са много подходящи за залъгване на стомаха , а и са добра занимавка за устата.

3. Избягвайте в основните хранения бързите въглехидрати – тестени храни, сладки храни, плодовете, газираните напитки и др. Тези храни водят до отделяне на инсулин, той понижава кръвната захар, и вие пак се чувствате гладни. Между другото и храните които са с подсладител също повишават апетита (личен опит).

4. Фибри. Това са хранителни добавки богати на влакнини. Някои от тях се раздуват от 7 до 40 пъти в стомаха и потози начин дават чувство за ситост. Цената им е приемлива и вече има избор на производители. Приети 30 минути преди хранене оставят по малко място за храната.

5. Хром пиколинат – хранителна добавка понижаваща апетита. Тя е и неизменна съставка на доста фат бърнари. Лично аз мисля, че това трябва да е последното нещо , което да ползвате.

6. По време на хранене – дъвчетe храната продължително, така и стомаха ви ще бъде по-здрав. При много хора страдащи от затлъстяване, е установено, че основен проблем е “закъснелия” сигнал от стомаха до мозъка – “достатъчно ми е тази храна”. Когато се дъвче продължително всяка хапка това се избягва. Колко продължително? Предполага се 20-30 пъти за нормално.

7. И на последно място – не се хранете пред телевизора, той е една от основните причини за “забавения” сигнал от стомаха до мозъка. Също така установено е, че когато гледаме телевизия метаболизма ни е по-забавен, харчим по-малко калории.
 


image

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

ФИТНЕС, отслабване, ДИЕТА


Тагове:   диета,   глад,   отслабване,   фибри,


Гласувай:
0



1. анонимен - Как да се преборим с глада по време на диета?
21.02.2011 20:12
ако може само да добавя още няколко съвета:
- Намерете интереси, които надхвърлят навика ви за хранене: да не се яде от скука.
- Намерете някой, който да ви подкрепя. Споделете вашия опит, напредъка си, проблемите си с някого, който също се опитва да свали килограми.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!