Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2007 14:48 - Подводничарско тичане
Автор: bgtrener Категория: Спорт   
Прочетен: 1328 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2009 14:52


 


image

Подводничарското тичане е тренировка за увеличаване на капацитета на белите дробове и издръжливостта на мускулите при работа в анаеробен режим. Разработена системата е за американските командоси и подводничари.

 

  1. Упражнение 1:  Ходене със задържано дишане – поемаме си дълбоко въздух и се стремим да изминем максимално дълго разстояние без да поемаме въздух. Отбелязваме местото докъдето сме стигнали и се връщаме бавно до старта, докато нормализираме дишането със дълбоки поемания на въздух през носа и резки издишвания през устата. Когато стигнем старта, трябва дишането е нормално. Поемаме пак въздух дълбоко, и пак същото упражнение , като се стремим да стигнем по-далеч.
  2. Упражнение 2: Изкачване на стъпала със задържано дишане – същото като ходенето със задържано дишане, но се прави по стъпала.
  3. Упражнение 3: Тичане със задържано дишане – целта на упражнението е да изминем 180 – 240 метра с максимално малко на брой вдишвания, като се тича.

 

 Този начин на натоварване е много тежък и се препоръчва ,да се прави веднъж седмично ,задължително в присъствието на квалифициран водач.

http://www.divernet.com/

 

image


BGTop - най-добрата класация за сайтове!
 

image

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

ФИТНЕС, отслабване, ДИЕТА



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!