Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2007 17:14 - Правила за спазването на диета - BgTrener
Автор: bgtrener Категория: Спорт   
Прочетен: 3202 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.07.2012 18:30


image


Спазването на диета,е свързано винаги с неприятното чувство на лишение и умора. За много хора,подържането на някакъв хранителен режим е временно явление, края на което се чака с нетърпение. Обикновено тези диети (остри и “специални”) носят някакъв резултат ,който в повечето случаи е временен.

 Предложения хранителен режим (диета)  няма начало и край ,може да се спазва целогодишно без да ви лишава от жизненоважни хранителни вещества. Напротив тя е балансирана и по времето и няма да се чувствате отпаднали и освирепели от глад.

 Целта и е да повиши вашия метаболизъм и по този начин вашето тяло да харчи повече калории. Това не е диета чудо, с която ще стапяте по 3-4 кг на седмица. Ако поддържате този хранителен режи можете да понижавате теглото си с по 2-4 кг на месец, докато достигнете желаното от вас тегло. Това е здравословно, няма да пречи на служебните ви задължения (защото ще сте енергични) и със сигурност ще бъде трайно. Вярно е че изисква много търпение и постоянство но резултатите си заслужават чакането и усилията.

 Ако сте решили че можете! Няколко правила за спазването и:

  1. Ако сте пропуснали някое хранене,не го наваксвайте със следващото.
  2. Всяко хранене е  3-4 часа след предходното. Така че ако сте закусили в 10:00 ядките ,които са 10:00 –остават за 12:00 и т.н. Бройката на храненията трябва да се запази.
  3. Вечерята трябва да е минимум час преди лягане. Ако сте много гладни и не можете да заспите, хапнете една краставица или друг зеленчук (не плод).
  4. Закуската е задължителна. Трябва да свършите тази “работа” не по късно от 45 мин. след ставането от сън. Колкото и да не ви се иска.
  5. Водете си дневник по часове. Всяка храна която хапнете си я записвайте, дори и един бонбон от 2 калории. Запишете си началните данни тегло и размери (по важно са размерите) и сверявайте веднъж седмично в един и същ ден и в един и същ час.
  6. Кафето е помощник на диетата. Това не означава ,че трябва да започнете да пиете кафе ако не сте му любител. Черния и зеления чай вършат същата работа, че може би и по-добра.
  7. Последно и най-важно нещо е: -Повярвайте че можете и не я започвайте с нагласата “кога ще свърши”. Ако я започнете с нагласата “Нищо няма да стане ама ще я пробвам...” -наистина нищо няма да стане.


image


Фучеджи е тренировъчна система за понижаване на теглото, сваляне на килограми, заздравяване на мускулите. image Диета - като начин на живот, не като програма за отслабване. Без остри лишения - глад и гладуване. Здравословни менюта, балансиран хранителен режим. Съобразена със индивидуалните възможности на всеки. Не е скъпа и дава трайни резултати. Бързото отслабване е като бързото забогатяване - никога не се случва... или е еднакво нетрайно. Продължава>


ФИТНЕС, отслабване, ДИЕТА


Тагове:   диета,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!