Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2017 22:50 - Древното пророчество на тракийския цар Амадок I за науката и технологиите на модерния свят
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4073 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.03.2019 11:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Древното пророчество на тракийския цар Амадок I за науката и технологиите на модерния свят

 

~:~:~ Истински Истории ~:~:~

 

::: „… Божият Дух слезе над Амадока (1), сина на Севт (2), синът на Великия Арих Ситалка и той пророкува, казвайки: „Опазил Господ Бог – живият Бог на Тракия, мен, дома на Одрис и народа ми от суетните учения на бунтовните бого-борчески човеци и от техните плодове, които са поквара, развала и разтление, и чието следствие е разруха, погибел и смърт.

Нима не виждаш, о суетни човече, че без Бога и Неговия Дух, ти си жалък безсловесен червей, който се
опитва безуспешно да лети, а когато Бог се смили над него да го дари с крила, както превръща червея от какавидата в пеперуда, червеят започва да се мисли за божествен орел, който царува над всички твари?

Какво си ти, жалък човече, без Божието Слово, което сам Творецът вдъхна в ноздрите ти и те дари не с твоя, но със Своя Разум и Древната Си Божествена Реч? Нима без тях щеше да можеш дори да мислиш, та да говориш или пък да пишеш, та да напишеш в учения измислените от теб неща? И ако Бог не пратеше ангелите си да се грижат за баланса в света и за всички неща - от най-нищожните до най-великите, нима щяха измислените от теб неща да работят, и техническите ти приспособления да имат сила?

Така казва Господ: „Не знаеш ли, че няма нито атоми, нито материя, нито пък светът е това, което изглежда на глед? Това, от което е изградено всичко, зная само Аз, и Аз съм, който пращам Всесилата Си, и моите ангели крепят всемира, които са Думите, излезли от устата ми, и сноват напред и назад, тъчащи платното на вселената.

Само моите технологии работят, за да имат всичко необходимо човешките деца - от кръвта, с която сърцата им туптят, до препитанието на земята, която им дадох за подслон и постеля, и плодовете на всичките животни и растения, за да се хранят с тях от рибите,  плод на морето, до птиците, плод на небето и всичко помежду тях.

Защо намислят сърцата ви бунт против Мене, и отричате Мене - своя Отец, и сте неблагодарни за моите добрини? Защо искате да откраднете Славата Ми за себе си и да се себепровъзгласите за богове, като че ли вие от сами себе си сте сътворили науката и словото, които са от самата Същност на Моя Творчески Дух? Защо се отричате да сте мои синове и търсите синовността си в атомите на материята и в безсловесните твари?

Ще ви кажа защо! Защото искате да скриете това, че сте крадци и убийци. Защото искате да няма Бог, който да ви въздаде Съд, за гдето ограбихте братята си измежду народите, загдето ги превърнахте в роби, и за гдето ръцете ви бързат да проливат кръв.

Затова помрачихте сами умовете си и покварихте сами телата си, и Аз няма да спра да се увеличава вашето умопомрачение, нито да спра да се увеличава вашата поквара, когато измисляте в бунта си всички тези суетни и зли неща.

Но ще пратя Словото Си на Силата, та да ви се струва като материя, и ще заповядам на ангелите си да се държат, като че да са атоми, и ще правят така, като че светът е наистина такъв, какъвто си го измислят несмислените ви бунтовни и покварени сърца. И ще ви оставя, както вие оставихте мен, и ще заповядам на всичките сили, сътворени от Мен, да не показват същината си, но да ви държат в заблудите ви, така щото да си мислите, че сте силни и проницателни, и че всичко се подчинява на вашата наука, и на вашите приспособления, и на вашите измислени неща, та да може да си повярвате на всичките безумия докрай и да развратите в сърцата и умовете си докрай, за да няма за вас път обратен за разкаяние и спасение, защото бяхте крадци и убийци на братята си, и дори на своя Творец и Бог (пророчеството касае разпъването на кръста на Въплътилия се Бог – Иисус Христос)

И така, като погубите всичко около себе си, дори и земята, на която седите, и водата, която Аз ви дадох да пиете, и въздуха, който пак Аз ви дадох да дишате, тогава в онзи ден, когато Силите на света ще се разклатят в следствие на всичките ви дела на развала и поквара, и кражби и убийства и разврат.

Тогава Аз ще се присмея над вас, така както вие днес се присмивате на Моите достойни пратеници, и тогава ще оттегля с повеления всичките си пратеници, и всичките си ангелски сили, които поддържат света, та да не се поддържат вече вашите бунтовни магии, които наричате наука и технологии (приспособления), но които са само магии.

И в онзи ден ще останете в голямо объркване, смут и ужас, защото корабите ви не ще могат вече да плуват, нито машините ви да работят, даже атомите, които измислихте и материята, която въобразихте в съществувание, всички те да, всички ваши измишления ще избягат от вас и не ще ги има вече, защото Аз няма да продължа да подкрепям вашата заблуда завинаги, нито ще поддържам повече вашите горделиви магии.

Търпях ви дълго, заради простодуштните, които ви следваха поради простодушието си, но не участваха в злите ви дела и помисли. Но в онзи ден бавене не ще има вече, в онзи Ден на Истината, ден на Пробуждането, небето ще се сгъне, както се сгъва свитък, и ще се види кой е Божий и кой - не, и кой е праведен, и кой крадец на своя Бог, и убиец на своите братя.

В онзи ден на съд, ще казват на планините да ги скрият от Божия гняв, но няма да има вече планини, защото всяка планина ще се снижи и ще стане равнина от смирение пред Господа Бога на Силите, който обитава в Тракия.

В онзи ден Царството на Бога-даващ-Слънцето Иисус, ще се разпростре до краищата на вселената и всяко коляно ще се преклони пред Него, и всеки език, който все още може да говори, ще възвеличае Името Господно.

А от останалите ще отнема Речта Си и Духа Си, за да познаят, че без Мен и без Моя Дъх, те са по-жалки и от безсловесните червеи, и така ще се върнат в земята, от която са взети, и ще бъдат във вечни мъки, там където червеят им не умира, и огънят им не угасва.

А праведните Божии ще засветят, както Слънцето на Правдата с целение в крилете си. Във тях Аз ще се прославя и те ще бъдат Мой Народ от Синове и Дъщери навеки.

Ето, рекох ви и всичките Ми думи ще се изпълнят на своето време. Идете всеки в пътя си и вършете според желанията на сърцата си, но знайте, че после следва съд Моят съд за всяко дело под слънцето, луната и звездите в деня, определен от Мен, и в часа, определен от Мен.

::: „Тракийските Хроники“, „Книгата Нави (или Хрониките на Хаброзалмокс), Corpus Regum Thracae – Liber Regum Primus et Secundus id est Navvi, гл. 41“ :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

РЕЧНИК

(1) Амадок I царува между 407 и 387 г. пр. н. ера, като от 402 г. Севт II - синът на Месад, е негов парадинаст, от Спаредовото потомство, обучен в знанието на редите и арихите на Тракия, син на Севт

(2) Севт II е парадинаст на Амадок I (от около 401 до 387 г. пр.н.ера.). Той царува и като василевс (от гръцки, „цар“) от 387 до 386 г. пр.н.ера. Ето как е станало това. След смъртта на Медок, понеже Медоковият син Амадок (Амадок II) е бил  още твърде млад, на престола на Тракийското царство благородните родове са поставили Севт II като временен управител, докато стане на възраст и приеме трона Амадок. Но Севт е имал други помисли в ума си и скоро се е провъзгласил за единовластен цар над цяла Тракия, и се е нарекъл василевс.

Според Хрониките на Хаброзалмокс (Хабризелм, който е царувал в периода между 386 - 383 г.пр.н.ера, непосредствено след цар Медок - Амадок I, 407-386 г.пр.н. ера, и неговия парадинаст Севт II, и преди цар Котис I – 383-359 г.пр.н. ера), сърцето му не е било право пред Господа Бога на Тракия и Господ е оттеглил десницата си от него, затова Севт не е живял дълго след само-титулуването си за василевс.


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Апология на Християнството ::
:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542759
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250