Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2010 14:57 - Тайните на аурата, Т. Лобсанг Рампа
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 2184 Коментари: 0 Гласове:
3



СЕДМИ УРОК

   Този урок е къс, но много важен. Трябва да го четете с най-голямо внимание. Мнозина, които се опитват да видят аурата, нямат търпение. След като прочетат няколко инструкции, мислят, че ще вдигнат очи от книгата и аурата ще се появи пред смаяния им поглед. Това не е чак толкова просто. Много големи Учители са работили цял живот, докато успеят да видят една аура, но ние твърдим, че ако човек е искрен и се упражнява съзнателно и с вяра, ще види аурата. Възможно е за всеки, стига да упорства. Не ще престана да повтарям, че ако искаме да видим аурата в нейната пълнота, трябва да наблюдаваме голо тяло, защото дрехите влияят на аурата. Някой може да ви каже, че е сложил съвсем чисти дрехи, които идват направо от пералнята. Следователно те не могат да пречат на аурата му. Но той се лъже. В пералнята дрехите му са били в чужди ръце. Това е монотонен труд и работниците мислят за. собствените си грижи, докато сгъват грижовно ризите. Впечатленията от техните аури проникват в бельото и като го облече човек, облича и впечатленията на някой друг. Трудно ви е да повярвате? Предположете, че пред вас е поставен магнит, който докосвате с върха на ножа. После ще забележите, че върхът е леко намагнитизиран, пропит от ауричното влияние на магнита. Същото е и с човека, той може да е "обагрен" от влиянието на другите хора. И така, ако искате да видите истинската аура и истинските й цветове, трябва да наблюдавате голо тяло. Като наблюдавате една жена, ще видите, че цветовете са по-ясни и по-силни. Разбира се, не е лесно да се намери жена, която ще се съгласи да се съблече пред вас - тогава защо да не започнете със собственото си тяло? Трябва да сте съвсем сам в банята например. Светлината трябва да бъде съвсем слаба. Ако лампата ви е много силна, покрийте я с една кърпа така, че едва да виждате. Разрешете ми едно отклонение: покрийте я на известно разстояние, защото иначе ще се запали. Не се опитвайте да си подпалите дома, а само да намалите светлината. Най-добре е да сложите по-слаба крушка. След това се съблечете съвсем и се наблюдавайте в цял ръст на огледалото. Направете така, че да опънете зад себе си черна или тъмносива завеса, та да имате неутрален фон, който да не влияе на цветовете на аурата.
    Изчакайте малко, съзерцавайки съвсем спокойно, почти разсеяно в огледалото. Огледайте главата си. Виждате ли една лека, синя светлина край слепоочията? Огледайте и очертанията на тялото, ръцете и ханша. Различавате ли един синкав пламък като от спиртна лампа? Ако сте го видели, значи сте напреднали. Няма да видите нищо нито първия, нито втория, нито третия път. Музикантът също не постига резултат при първия, втория, третия опит да изсвири цяла симфония. Той също упорства и вие трябва да последвате примера му. С практиката ще успеете да видите етерика и ако продължавате да работите, ще видите и аурата. Повтаряме още веднъж, че много по-лесно е, като наблюдавате голо тяло.
    В това няма нищо извратено. Не забравяйте, че "всичко е чисто за чистите". Вие наблюдавате нечие голо тяло или вашето собствено с чисти мисли. Ако имате нечисти мисли, няма никога да видите етерика и аурата, ще видите само онова, което гледате. Наблюдавайте внимателно, старайте се да видите етерика. С времето ще успеете. Когато някой губи търпение да види аурата, ще усети слаб сърбеж по дланите, по краката или в други части на тялото. Това е странно усещане и не може да ви излъже. Когато стигнете до този стадий на сърбеж, не сте много далеч от ясновидството. Просто това означава, че сте много напрегнат и това ви пречи да видите. Необходимо е да се отпуснете и едва когато бъдете съвсем спокоен, сърбежът ще изчезне и ще видите етерика и аурата. Сърбежът в действителност е предизвикан от съсредоточаването на вашата аурична сила в дланите или другаде. Когато се страхувате или сте обзет от силно напрежение, случва се да се потите или да ви се навлажнят дланите, т.е. сърбежът е заместен с потене. Това е добър знак, означаващ - пак повтаряме, че правите прекалено много усилия, че имате нужда от почивка и едва след това етерикът, а даже и аурата ще се покажат пред смаяните ви очи. Мнозина не могат да видят аурата си, защото я гледат в огледалото през собствената си аура. Огледалото леко деформира цветовете и ги отразява пак през аурата - нещастният начинаещ мисли, че вижда по-тъмни цветове, отколкото те са в действителност. Представете си една рибка на дъното на басейна. Като гледа едно цвете, което е на повърхността, тя не би могла да види истинските цветове, защото ще бъдат деформирани от пречупването им във водата и леките вълнички. Вие също можете да се излъжете, като гледате в дълбочина собствената си аура, чийто отразен образ виждате. Ето защо винаги е по-добре да гледате друг човек. Необходимо е обаче той да е изпълнен с добра воля и да вярва. Когато някой показва голотата си, обикновено е нервен, смутен. В такъв случай етерикът се свива и залепя към тялото и аурата се затваря. Това свиване подменя цветовете. Необходима е голяма практика, за да стигнете до точно определение. Но най-важното е да видите цветовете, независимо дали са истинските или подменени.
    Най-добрият начин да предразположите човека е да му говорите най-общи неща, за да му отнемете страховете. След като се успокои, етерикът ще заеме нормалната си форма и аурата ще изпълни ауричния чувал.
    Този опит прилича много на хипнозата. Хипнотизаторът няма да улови първия срещнат от улицата и да го хипнотизира. Необходими са няколко сеанса. Той трябва най-напред да се запознае със своя пациент, да постигнат известно разбирателство помежду си, за да го доведе до състояние на транс. И вие трябва да правите същото. Никога не бива да фиксирате голото тяло, бъдете естествен, все едно че е облечен. Втория път той ще бъде по-сигурен, по-спокоен. При третия сеанс можете да си разрешите да разгледате очертанията на тялото и тогава... Виждате ли слабата синкава светлина? Различавате ли вихрещите се около тялото ивици от различни цветове? Ами жълтото хало? А игрите на светлината, които извират от върха на черепа и разцъфват като лотос, като фойерверк, като фонтан от светлини?
    Този урок е кратък, но много важен. Съветваме ви да бъдете в добро настроение, спокоен, без грижи. Не бива да сте гладен, нито преситен. Идете в банята, вземете един душ щом искате да се освободите от външните влияния, и се упражнявайте да видите собствената си аура. Това е само въпрос на тренировка.
http://www.yosif.net/bg/duh/index7.htm




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2334438
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930